Minicamping d 'Abeele
Never Underestimate the Joy ​of Relaxation

OVER

Minicamping d' Abeele bestaat sinds 1975 en heeft in totaal 25 plekken, waarvan 21 ruime kampeerplaatsen, verdeeld over twee veldjes voor de caravan, camper of tent. Daarnaast is er een (gedeeld) trekkersveld met ruimte voor 4 trekkerstentjes.

Hoewel de boerderij niet meer in bedrijf is, staat de camping nog steeds midden tussen alle bedrijvigheid en worden er direct achter en naast de boerderij allerlei biologische groenten geteeld.

Bij de camping horen ook diverse dieren, zoals bijv. kippen, eendjes, en het konijn Meneer Brammetje Snuffels. Sinds 2021 hebben we ook een schattige poes, Meneer Tumnus. Een heerlijk muisje laat hij niet links liggen, maar een aai over zijn bol vindt hij ook fantastisch!

Met uitzondering van de trekkersplekken hebben alle plekken elektra (10 ampère) en zijn er verdeeld over de camping 4 watertappunten. De camping is zoveel als mogelijk autovrij, maar we hebben beschikking over voldoende parkeergelegenheid.

Naast de camping runnen we een gezinshuis, samen met onze eigen kids wonen er nog 4 kids in ons huis die ieder hun eigen "rugzak" hebben. Wilt u hier meer over weten, verwijzen we u naar onze website voor meer informatie.

Wilt u een plekje op onze camping boeken, dan verwijzen we u graag naar het aanvraagformulier!


RECEPTIE

Als u aankomt op onze camping ziet u vrijwel direct het bordje met "Welkom op d'Abeele" aan de rechtergevel van de voormalige schuur. Hier kunt u zich aanmelden bij aankomst.

Als u tijdens uw verblijf toch een wasje wilt draaien kunt u hier terecht voor wastabletten, tegen een klein bedrag. 

Natuurlijk kunt u hier ook terecht voor allerlei vragen, we doen ons best om u een heerlijke vakantie te bezorgen!

Wilt u een rondje gaan fietsen? Een routekaart ligt voor u klaar in onze recreatieruimte. 

Hebben de kippen hun best gedaan, dan kunt u in de recreatieruimte een eitje kopen voor een lekker ontbijtje! 

SANITAIRRUIMTE

In de sanitairruimte bevinden zich drie douches, twee wastafels en vier toiletten. Het gebruik van de sanitaire voorzieningen is natuurlijk bij het kampeertarief inbegrepen.

Sinds 2022 wordt de warmwatervoorziening geregeld via 4 zonnecollectoren die het buffervat voorzien van lekker warm water. Een moderne CV-installatie zorgt voor de nodige ondersteuning. 

Voor de kleintjes is er een tafel met aankleedkussen aanwezig.

Aan de campingzijde van het gebouw bevinden zich twee urinoirs.

Er zijn twee dubbele aanrecht-blokken voor de afwas binnen en een dubbele buiten. Ook hebben we een koelkast en aparte vriezer voor tentkampeerders.

Ook bevindt zich hier een prima wasmachine. Voor kleine wasjes staat er een centrifuge bij het keukentje.

Bij het aanrechtblok buiten staan er bakken voor oud papier, glas en blikjes. 

Het spiksplinternieuwe chemisch toilet bevind zich aan het eind van de parkeerplaats aan de straatzijde.

RECREATIERUIMTE

De recreatieruimte hebben we in 2022 compleet gerenoveerd, een verrassing als u niet voor het eerst op onze mooie camping komt! Net als voorheen hebben we heerlijke hoekjes gecreëerd waar u zich terug kunt trekken om een blaadje of een goed boek te lezen!

Ook kunt u er tafeltennissen, biljarten (of was 't nou poolen...:-)) en tafelvoetballen.

Verder kunt u lekker neuzen in de folders, recreatiekranten e.d. om u een idee te geven wat er allemaal te doen is in het mooie Zeeland.

OPENBAAR VERVOER

De bus stopt op ongeveer 800 meter van de camping.

Maar ook de trein is een goede optie om bij de camping te komen of om er juist een dagje op uit te trekken.

Afstanden verschillen treinstations:

- Oost-Souburg: 3 km  

- Middelburg: afstand 4 km

- Vlissingen: 5 km 

Met de ferry bent u in een mum van tijd in Zeeuws-Vlaanderen. Een overtocht van 20 minuten wat op zich al de moeite waard is om een keertje te doen!

LIEFDE VOOR DE NATUUR

Elk jaar proberen we een stapje te zetten in duurzame ontwikkeling.

Sinds 2019 wordt alle elektra opgewekt door zonnepanelen en zijn we op dat gebied 100% zelfvoorzienend.

Sinds 2022 wordt het warme water opgewekt met zonnecollectoren en opgeslagen in een buffervat. De nieuwe CV-installatie wordt alleen gebruikt om een eventueel tekort aan warm water op te vangen. 

Regenwater wordt zoveel als mogelijk afgevoerd naar de sloten. En natuurlijk scheiden we ons afval. Papier, karton, glas en blik kunt u bij de ingang van het recreatiegebouw kwijt. Plastic en overige huisafval in de containers op de parkeerplek aan de straatzijde.MINICAMPING D'ABEELE IS LID VAN "IN HET GROEN" (voorheen VEKABO)


 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram